Perrigo stuurt Mylan opnieuw wandelen

©Bloomberg

Voor de tweede keer op rij heeft farmabedrijf Perrigo een bod geweigerd van sectorgenoot Mylan. 'Het voorstel van Mylan onderwaardeert ons bedrijf significant', herhaalt Perrigo, de nieuwe eigenaar van Omega Pharma.

De overnamesoap rond de Amerikaanse Perrigo krijgt een zoveelste aflevering. De Amerikaanse farmagroep Mylan bracht vrijdag formeel een vijandig bod uit op de nieuwe eigenaar van Omega Pharma en trok de biedprijs op van 205 naar ongeveer 222 dollar. 'Ongeveer' 222 dollar, want het bod was voor minder dan een derde - 60 dollar - in contanten. De rest is in aandelen: 2,2 stuks Mylan per aandeel Perrigo. Tegen de slotkoers van donderdag biedt Mylan 222 dollar per aandeel Perrigo.

Maar ook het nieuwe bod ligt te laag voor Perrigo, laat het bedrijf weten. 'Het bod onderwaardeert onze onderneming', luidt het.

Coucke

De biedprijs waardeert het pakket van 5,4 miljoen Perrigo-aandelen van Omega Pharma-oprichter Marc Coucke op 1,2 miljard dollar. De Vlaamse ondernemer bezit sinds de verkoop van Omega Pharma aan Perrigo 3,83 procent van de Amerikaanse groep. Hij is de grootste privé-aandeelhouder van Perrigo, bestuurder en lid van het uitvoerend comité.

Van bij het begin was lang niet zeker dat Mylan zijn bod zou kunnen doorzetten. Niet alleen verzette Perrigo zich al een eerste keer tegen het bod, maar Mylan zal zelf ook grote moeite moeten doen om uit de handen van de Israëlische farmareus Teva te blijven. 

©mediafin

Teva kondigde eerder deze week aan dat het zijn Amerikaanse concurrent Mylan wil kopen voor 40 miljard dollar (37,4 miljard euro). Dat bod geldt evenwel enkel als Mylan zijn poging staakt om Perrigo in te lijven. De twee samen zou een te grote hap zijn voor Teva.

Mylan is niet van plan zich te laten opslokken. Op de valreep zetten de Amerikanen een financiële constructie op die hen beschermt tegen een vijandige overname. Met zijn formeel en verhoogd bod gaat Mylan in tegen de wensen van bepaalde van zijn aandeelhouders. Verschillende aandeelhouders van het farmabedrijf pleitten er eerder deze week voor om af te zien van de overnamepoging van Perrigo. Ze willen dat Mylan zich laat opslokken door Teva.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud