Advertentie
Advertentie

Pfizer en BioNTech willen vaccin-test uitbreiden

©Photo News

Pfizer en BioNTech, die samen een Covid-19-vaccin ontwikkelen, willen 44.000 deelnemers in plaats van 30.000 rekruteren voor hun fase-3-studie, om de diversiteit te vergroten en meer data te vergaren.

Het Amerikaanse Pfizer en Duitse BioNTech, die samen een Covid-19-vaccin ontwikkelen, willen het aantal deelnemers in de fase-3-studie uitbreiden van 30.000 tot 44.000. Door dat cijfer op te trekken, willen ze de diversiteit onder de deelnemers uitbreiden en meer data rond de veiligheid en doeltreffendheid vergaren.

De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA zal de aanpassing nog moeten goedkeuren. In een persmededeling laten Pfizer en BioNTech verstaan dat ze volgende week de initiële doelstelling van 30.000 vrijwilligers verwachten te halen en allicht eind oktober data rond de doeltreffendheid van kandidaat-vaccin zullen kunnen uitlezen.

Vorige week raakte al bekend dat de Europese Commissie en BioNTech-Pfizer verkennende gesprekken hebben beëindigd over de aankoop van hun Covid-19-vaccin. De EU-lidstaten kunnen 200 miljoen dosissen aankopen zodra bewezen is dat het vaccin veilig en doeltreffend is, met een optie voor nog eens 100 miljoen dosissen. De vestiging van Pfizer in Puurs is mee aangeduid als productiecentrum.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud