Pfizer trekt met dieren naar de beurs

Zoetis is de naam voor de tak van Pfizer die zich op dieren richt.

Farmareus Pfizer brengt zijn afdeling dierengeneesmiddelen onder in een apart bedrijf om zich volledig te kunnen focussen op zijn kernactiviteiten. Liever dan de afdeling te verkopen, trekt Pfizer met het nieuwe bedrijf, Zoetis, naar de beurs voor de verkoop van een minderheidsbelang.

De Amerikaanse farmagigant Pfizer is al langer bezig met het afstoten van een aantal nevenactiviteiten. In april verkocht het zijn babyvoedingspoot aan de Zwitserse voedingsspecialist Nestlé. Eerder overwoog Pfizer ook zijn afdeling voor dierengeneesmiddelen te verkopen, maar het opteert nu voor de oprichting van een nieuw bedrijf. Vooral de hoge belastingen op een verkoop hielden het bedrijf tegen.

Het nieuwe bedrijf Zoetis trekt dus naar de beurs voor de verkoop van een minderheidsbelang. De details van de IPO maakt Pfizer bekend wanneer het zijn resultaten van het tweede kwartaal duidt.

De inkomsten van de dierenfarmatak bedragen 4,2 miljard dollar (3,4 miljard euro) en 9.000 werknemers zijn er aan het werk. De medicijnen, vaccins en andere producten voor huisdieren en vee zijn in 120 landen terug te vinden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud