Pfizer verwacht fors meer winst dankzij coronavaccin

©REUTERS

De Amerikaanse farmareus verwacht voor 2021 26 miljard dollar omzet uit zijn coronavaccin en verhoogt fors de winstprognose.

Het kwartaalrapport van Pfizer loopt binnen. Een belangrijk rapport voor CEO Albert Bourla, want de Amerikaanse farmagigant heeft zijn gamechangervaccin voor een coronamoeë wereld nog niet in een fors hogere beurskoers kunnen vertalen

Mogelijk is het rapport het startschot voor een herontdekking van het aandeel: Bourla verhoogt de prognose voor de winst per aandeel in 2021 tot ongeveer 3,60 dollar per aandeel, van 3,15 dollar in februari.

7,8 miljard
dollar winst
Pfizer heeft een marge van 25 à 30 procent op zijn coronavaccin, wat neerkomt op 6,5 à 7,8 miljard dollar winst.

Voor heel 2021 verwacht de CEO dat 1,6 miljard geleverde dosissen van het vaccin zich in 26 miljard dollar extra omzet vertalen. Eerder lag de lat op 15 miljard. Pfizer heeft een marge van 25 à 30 procent op zijn coronavaccin, wat neerkomt op 6,5 à 7,8 miljard dollar winst.

Voor het hele jaar verwacht Pfizer een omzet binnen de vork van 70,5 tot 72,5 miljard dollar, een stuk meer dan de 62,5 miljard waar analisten op hadden gerekend. Pfizer rekent over 2021 op zo’n 20 miljard dollar nettowinst, ook boven de door analisten voorspelde 19 miljard dollar.

Belangrijk voor de waardering van het aandeel Pfizer en de mogelijkheid voor het farmabedrijf om van de vaccinrally te profiteren is de mate waarin het coronavaccin als een recurrente inkomst wordt gezien, bijvoorbeeld door boostershots de komende jaren. In 2022 verwacht Pfizer de productie op te schroeven tot 3 miljard dosissen, tegenover 2,5 miljard dit jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud