Qompium

Qompium ontwikkelde een medische app om hartritmestoornissen te detecteren, en op die manier snel te kunnen ingrijpen en beroertes te voorkomen.

Artsen hebben de app al bij 20.000 patiënten voorgeschreven. Daarbovenop hebben honderdduizenden mensen, los van een dokter, de app gebruikt om hun gezondheid te monitoren.

In meer dan 50.000 gevallen werd ook een probleem vastgesteld. Dat was onder meer het geval bij de vader van Lars Grieten, de CEO van het Limburgse Qompium, het bedrijf boven Fibricheck.

Grieten is een van de vier oprichters. Ze kregen al snel toegang tot een start-upprogramma van de farmareus Bayer, die ook 50.000 euro toestopte. Later kwam daar 1,5 miljoen euro bij van LRM en Volta Ventures. En een nieuwe kapitaalronde is in de maak.

De app is eenvoudig in gebruik. U legt uw vinger een minuut op de cameralens van uw smartphone. De app registreert uw hartritme op basis van de lichtintensiteit die verandert als de bloedvaten samentrekken. Daarachter schuilen algoritmes waar Qompium al jaren aan puzzelt. De app is ook beschikbaar op smartwatches van Fitbit en Samsung.

Hoewel de app na de lancering niet snel werd opgepikt in de medische wereld, lijkt de pandemie een kantelpunt te zijn. 'Er was al iets aan het broeden, maar de nood aan digitale geneeskunde werd opeens tastbaar.'

Dit jaar rekent Qompium dit jaar op een omzetverdubbeling tot 1 miljoen euro. Het heeft nu ook een tweede product op de markt: Extra Horizon, een platform waarop andere bedrijven medische apps kunnen bouwen.

Qompium

  • Opgericht in 2014
  • Nettoresultaat (2019): 0,6 miljoen euro
  • Omzet (prognose 2020): 1 miljoen euro
  • Werknemers: 25
  • Investeerders: onder meer LRM en Volta Ventures
  • Activiteiten: Fibrickeck (medische app voor hartritmestoornissen) en Extra Horizon (platform voor appontwikkelaars)

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud