Raad van bestuur Tubize (UCB) verdubbelt

©BELGA

Financière de Tubize, de controleholding boven de farmagroep UCB, krijgt vijf nieuwe bestuurders bovenop het bestaande vijftal. Dat staat te lezen in de oproeping voor de algemene vergadering van de holding.

Het beursgenoteerde Financière de Tubize, voor bijna 56 procent in handen van de familie Janssen, is het controlevehikel boven UCB met een belang van 36 procent.

Tot nu toe bestond de raad van bestuur van de holding uit vijf leden: François Tesch (voorzitter), Evelyn du Monceau, Cédric van Rijckevorsel, Cyril Janssen en Charles-Antoine Janssen.

Als de algemene vergadering hun benoeming goedkeurt - en dat staat zo goed als vast - dan komt nog eens een quintet in de raad: Karel Boone, Arnoud de Pret, Nicolas Janssen, Fiona de Hemptinne en Cynthia Favre d'Echallens.

Dat zijn geen onbekenden voor Financière de Tubize en UCB. Karel Boone was voorzitter van de farmagroep tussen 2008 en 2012. Daarvoor was hij er acht jaar lang onafhankelijk bestuurder. Arnoud de Pret is nog steeds bestuurder bij UCB, net als Evelyn du Monceau en Charles-Antoine Janssen. Du Monceau is zelfs vice-voorzitter van de farmagroep.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud