Resultaten fistelonderzoek TiGenix in vakblad

Eduardo Bravo, ceo van TiGenix (Foto Wim Kempenaers) ©wim kempenaers (wkb)

De resultaten van een fase I/II-studie rond een nieuw middel van TiGenix zijn gepubliceerd in een gerespecteerd medisch vakblad. Het gaat om een potentieel geneesmiddel met codenaam Cx601 voor de behandeling van complexe perianale fistels bij de ziekte van Crohn.

Dat melt het Leuvense biofarmabedrijf in een persbericht. Uit het onderzoek bleek dat meer dan twee derde van de onderzochte patiënten - 69,2 procent om precies te zijn - een daling van het aantal drainagefistels vertoonde. Bij 56,3 procent vertoonde de behandelde fistel volledige sluiting en in 30 procent van de gevallen werd een volledig sluiting van alle fistelkanalen opgetekend. Die resultaten zijn nu gepubliceerd in het International Journal of Colorectal Disease.

De behandeling met Cx601 bestaat er in dat lichaamseigen vetstamcellen lokaal in de fistel worden ingebracht via een injectie in het letsel.

'We zijn blij dat deze studie in een uitstekend klinisch vakblad wordt gepubliceerd. In de studie wordt bevestigd dat ons belangrijkste product dat in ontwikkeling is, Cx601, een significant voordeel biedt voor een zeer uitdagende indicatie waarvoor de huidige behandelingen suboptimaal zijn', zegt Eduardo Bravo, CEO van TiGenix, in het persbericht.

Intussen zit het onderzoek rond Cx601 al in fase III. Onder de naam ADMIRE-CD wordt de werking van Cx601 nagegaan bij ongeveer 278 patiënten met de ziekte van Crohn die complexe perianale fistels hebben. De resultaten hiervan worden verwacht in de tweede helft van 2014.

De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van het darmkanaal, die vaak gepaard gaat met diarree, bloedarmoede, fistels, gewrichtspijn en oog- of huidaandoeningen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud