Rudi Mariën gulste aandeelhouder van MDxH

Rudi Mariën (foto: Sofie Van Hoof)

MDxHealth rondde zijn kapitaalronde van 10 miljoen euro vrijdagavond af. Opmerkelijk: Rudi Mariën betaalt een gulle 1,503 euro voor zijn stukken, 5 procent meer dan de 1,43 euro die de overige aandeelhouders op tafel leggen.

De Luikse biotechnologiegroep MDxHealth haalde zoals gepland vrijdag bij een private plaatsing 10 miljoen euro vers kapitaal op om haar expansieplannen in de VS te financieren.

Jan Groen, CEO van MDxHealth, spreekt van een 'mix van bestaande en nieuwe aandeelhouders'. Opmerkelijk is wel dat de Belgische biotechbelegger Rudi Mariën via beleggingsvehikel Biovest voor de voor hem bestemde 1,996 miljoen nieuwe stuks 1,503 euro per aandeel betaalt. De overige aandeelhouders betaalden bij de kapitaalronde voor de resterende 4,895 miljoen stuk per aandeel 1,43 euro, de slotkoers van donderdag.

CEO Jan Groen legt uit: 'Wij hebben zelf de heer Mariën aangezocht om als 'lead investor' op te treden en hebben die naam ook vermeld bij de aankondiging van de kapitaalronde. En in zo'n geval bepaalt de Belgische wetgever dat die lead investor de gemiddelde beurskoers van de voorbije dertig dagen betaalt. Dat is in dit geval dus 1,503 euro.'

Het aantal uitstaande MDxH-aandelen stijgt van 18,62 naar 25,51 miljoen, het belang van Mariën klimt van 9,3 naar 14,8 procent.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud