Advertentie

Sanofi boekt recordverkoop van griepvaccins

©REUTERS

Het Franse farmabedrijf Sanofi kan dankzij de boomende bestellingen van griepvaccins de prognose optrekken.

Sanofi pakt uit met betere kwartaalresultaten dan de analisten hadden verwacht. De Franse farmareus zag de omzet met 6 procent stijgen naar 9,5 miljard euro. De winst per aandeel klom met 0,5 procent naar 1,83 euro. 

Sanofi zag de verkoop van vaccins met 13,6 procent stijgen naar 2 miljard euro, dankzij een recordverkoop van griepvaccins. Door de aanhoudende coronacrisis kochten overheden wereldwijd op grote schaal griepvaccins om bijkomende druk op de zorg, die al maanden op het tandvlees zit, te vermijden.

Eerder zei Sanofi al dat het de vaccinproductie met 20 procent zou opvoeren door een sterk toenemende vraag en dreigende tekorten in verschillende Europese landen.

Naast een sterke prestatie van de vaccinpoot zag Sanofi de omzet van de divisie Specialty Care met 23,8 procent groeien, onder andere dankzij het sterk presterende medicijn Dupixent. De verkoop van het huidziektemiddel voor de behandeling van astma en eczeem klom met 68 procent naar 918 miljoen euro.

'Vooruitzichten optrekken'

Sanofi-CEO Paul Hudson toont zich tevreden met de resultaten. 'We hebben een sterk kwartaal achter de rug, voor zowel de vaccins als voor Dupixent. Dat laat ons toe om onze vooruitzichten voor het volledig jaar op te trekken.' Sanofi verwacht dat de winst per aandeel in 2020 met 7 tot 8 procent zal groeien. Eerder ging het farmabedrijf nog uit van een winstgroei tussen 6 en 7 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud