Advertentie
Advertentie

Sequana Medical noteert al 10 procent onder intekenprijs

De CEO van Sequana mocht maandag de openingsbel luiden. ©Mathieu Paternoster

De zwakke eerste beursdagen volgen op een geflopte beursgang.

De beursintroductie van Sequana Medical was al geen succes. Mogelijk vonden beleggers het biotechbedrijf te klein om naar de beurs te komen. Zo bleek uit het prospectus dat van de geschatte opbrengst van 28,3 miljoen slechts 23,4 miljoen netto zou overblijven. Het verschil van 4,9 miljoen bestaat uit kosten voor de beursgang.

Sequana Medical is nog sterk verlieslatend. In 2017 heeft het 6,4 miljoen euro verlies gemaakt en in 2018 8,6 miljoen. Ook de cashburn van de maker van medische drainagepompjes is behoorlijk. Zo verbruikte die in 2017 7,1 miljoen euro aan cash en in 2018 6,7 miljoen.

Advertentie

De CEO van het bedrijf hield er maandag in een interview met De Tijd nog de moed in. Hij gaf aan dat Sequana met de beursintroductie bekendheid zou vergaren, wat het groeipotentieel zou verhogen.

Beleggers zijn nog niet overtuigd. Het aandeel noteert rond 14u10 tegen 7,70 euro, terwijl de emissieprijs 8,50 euro was. Daarmee zijn de intekenaars virtueel bijna 10 procent van hun inleg kwijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.