Sequana Medical stelt beursgang uit

De Alfapump van Sequana Medical. ©Sequana

De specialist in pompjes in buikholtes heeft 'administratieve vertraging' opgelopen bij de verhuis van de activiteiten van Zwitserland naar Gent en mikt nu op 'ten vroegste' 2019.

Sequana ontwikkelde een pompje dat in de buik wordt ingeplant om overtollig vocht te verwijderen. De verhuis naar Gent komt er onder impuls van de Belgische voorzitter Rudy Dekeyser.

Dekeyser was vroeger directeur van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en staat nu mee aan het roer van Life Sciences Partners (LSP), een Nederlands investeringsfonds dat farma- en biotechondernemingen ondersteunt.

Waterbuik

Het 95 gram zware pompje van Sequana - een halve smartphone groot - kan een opgezwollen waterbuik (ascites) behandelen. Bijvoorbeeld bij levercirrose, waardoor vochtophopingen ontstaan, maar ook bij leverproblemen door obesitas.

Het eerste commerciële doel is de Amerikaanse markt, waar volgens de verwachtingen over tien jaar 150.000 à 200.000 mensen aan ascites zullen lijden. Via het apparaatje, dat in de buik wordt ingeplant, belandt het vocht in de blaas, waardoor de patiënt geen opgezwollen buik meer heeft. Het toestel wordt met een externe batterij, door de huid, elke dag een half uurtje contactloos opgeladen. Het is al goedgekeurd in Europa, maar nog niet in de VS.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud