Advertentie
Advertentie

Stormloop voor beursgang antisnurkbedrijf Nyxoah

Robert Taub (voorzitter en oprichter) en Olivier Taelman (CEO) ©Tim Dirven

De vraag naar de aandelen van Nyxoah ligt 'meerdere keren' hoger dan het aanbod, zelfs aan de bovenkant van de prijsvork.

De inschrijvingsperiode wordt een week vroeger dan gepland afgesloten. Wie nog aandelen wil bestellen, kan dat nog tot woensdagnamiddag. De eerste beursnotering is nu voorzien voor vrijdag.

Het medtechbedrijf, dat een technologie ontwikkelt om slaapapneu en gesnurk te bestrijden, wou met de beursgang in 3,8 miljoen nieuwe aandelen uitgeven tegen 14 à 17 euro per stuk.

Nu blijkt dat de interesse bij beleggers zo groot is dat het aandelenaanbod 'meerdere keren' overingeschreven is, zelfs aan de bovenkant van de prijsvork.

De beursgang zou 60 à 79 miljoen euro vers kapitaal opleveren, afhankelijk van het succes, de uitgifteprijs en het al dan niet uitoefenen van de zogeheten overtoewijzingsoptie.

Dat alles zou het bedrijf bij de eerste notering waarderen op 298 à 368 miljoen euro. Het heeft er veel van weg dat het eerder dat laatste bedrag zal worden.

Meer dan een derde van het beoogde bedrag had Nyxoah al eerder op zak. Enkele bestaande aandeelhouders, onder wie Robert Taub, de investeerder Gilde Healthcare en de miljardenbedrijven Cochlear en Resmed, hebben zich geëngageerd om 23 miljoen euro op tafel te leggen. Er stappen ook enkele nieuwe aandeelhouders in, zoals de financiële arm van de federale regering FPIM en de consultant Roland Berger. Die leggen samen 5,7 miljoen euro op tafel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud