Succes voor PharmaNeuroBoost in VS

Rudi Mariën, één van de aandeelhouders van PharmaNeuroBoost.

Het Limburgse biotechbedrijf Pharmaneuroboost gaat in de VS klinische testen voor een antidepressivum opstarten. In Europa staat het bedrijf al veel verder en is het op zoek naar 50 miljoen euro om de laatste studies te financieren.

Met zijn antidepressivum (projectnaam PNB01), mikt PharmaNeuroBoost (PNB) op een markt die wereldwijd 20 miljard dollar groot is. Ongeveer 70 procent van die omzet komt uit de VS. Daarom dat de toelating van de FDA om klinische testen te starten voor PNB zo belangrijk is.

Blockbuster

Erik Buntinc, CEO van PNB, mikt met PNB01 op minstens 10 procent marktaandeel. Dat zou van PNB01 een echte blockbuster maken. 'Dat is wel de bedoeling, ja', zegt hij.

Maar zover is het nog niet. PNB01 moet nog de klinische testen doorstaan. In Europa treft PNB de voorbereidingen om de derde (en laatste) klinische fase begin volgend jaar aan te vatten. Daarvoor is het nog op zoek naar 50 miljoen euro vers geld.

IPO?

Hoe PNB die cash gaat ophalen is nog niet duidelijk. Een IPO? Een private kapitaalronde? 'Ik kan daar niets over zeggen. De gesprekken zijn lopende', aldus Buntinx. Ook is het onduidelijk wanneer de beslissing valt.

PNB werd in 2006 opgericht. PNB01 is het lead product van het bedrijf. Het is een 'booster', een middel dat de werkingskracht van bestaande anti-depressive verhoogt.

 

De belangrijkste aandeelhouders zijn KBC, Saffelberg (Jos Sluys) en Rudi Mariën (ex-Innogenetics).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud