Teva vastbesloten om huwelijk Mylan-Perrigo te doorkruisen

Mylan is op overnamepad, en heeft zijn zinnen gezet op Omega Pharma-overnemer Perrigo. Maar het bedrijf loopt zelf in het vizier van Teva. ©Bloomberg News

Het Israëlische farmabedrijf Teva lijkt vastbesloten om alsnog een rol te spelen in de paringsdans tussen sectorgenoten Mylan en Perrigo. Die laatste, bekend als overnemer van Omega Pharma, zou voor 28,9 miljard dollar in handen vallen van Mylan. Maar nu zou Teva dan weer Mylan willen overnemen.

Teva zou donderdag al een formeel bod kunnen indienen, meldt persagentschap Bloomberg op gezag van anonieme bronnen 'dicht bij het dossier'. Die stellen dat Teva al verschillende banken heeft aangesproken, maar dat de details nog moeten afgerond worden en dat de zaak alsnog in het water kan vallen.

De interesse van Teva is niet nieuw, maar de vraag is hoe ver die kan dragen. Mylan liet eerder al verstaan dat het geen interesse heeft in een overname door de Israëli's. Het Amerikaanse bedrijf beweert dat een samengaan bovendien nooit groen licht zou krijgen van de concurrentie-autoriteiten.

Teva en Mylan zijn alle twee beursgenoteerde farmabedrijven gespecialiseerd in generische geneesmiddelen. Dat zijn medicijnen die niet meer door een patent beschermd zijn en die voor de patiënt een pak goedkoper zijn dan het originele merkproduct. Vorige week lekte reeds dat Teva een overname onderzoekt, maar dat er nog geen officiële toenadering is. Geen van de betrokken bedrijven wilde reageren op de berichten.

©Mediafin

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud