Thrombogenics al hersteld van zware klap

Thrombogenics-topman Patrik De Haes. (foto: LVA) ©Lieven Van Assche

Het aandeel Thrombogenics is al bijna helemaal hersteld van de klap van dinsdag toen het op een bepaald moment meer dan 20 procent daalde.

Dinsdag maakte Thrombogenics bekend dat het zijn onderzoek naar een antistollingsmiddel stopt wegens 'niet goed genoeg' en dat Roche afhaakte als partner voor een van zijn andere onderzoeken. Het aandeel opende toen meer dan 20 procent hoger. Toen de Amerikanen wakker schoten, herstelde het aandeel en sloot met 10 procent verlies.

Vandaag klimt het aandeel bijna 10 procent en is de daling bijna helemaal weggewerkt. Deze ochtend meldde het bedrijf dat aandeelhouders 26 juli maar best in het vet aankruisen in hun agenda. Op die dag geeft de adviesraad van de FDA haar oordeel over Ocriplasmine, een oogmedicijn van Thrombogenics. Door die aankondiging beseffen beleggers blijkbaar opnieuw dat het Ocriplasmine is waar het allemaal om draait. 'Dat is dé value driver van Thrombogenics. En daar is niets aan veranderd', zegt een fondsbeheerder.

Wie dinsdag niet in paniek raakte door de dubbele tegenslag kon het aandeel oppikken aan 17,10 euro en nu al met een rendement van 25 procent pronken.

Op 26 juli is het dus uitkijken naar de uitspraak over Ocriplasmine. Indien het oordeel van het adviescomité is, is de definitieve goedkeuring van de FDA nog maar een kwestie van formaliteiten. De FDA volgt namelijk in 99 procent van de gevallen de adviesraad. Indien het oordeel negatief is, dreigt een afstraffing voor het aandeel. 'Beleggers zullen het bedrijf dan beschouwen als een quasi lege schelp', aldus een fondsbeheerder. Analisten schatten de kans op succes evenwel hoog in. Het management spreekt zelf van 90 procent.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud