Thrombogenics houdt cashuitstroom onder controle

©Emy Elleboog

Thrombogenics had eind maart nog 121,4 miljoen euro cash. Dat betekent dat het bedrijf in het eerste kwartaal slechts 5,7 miljoen euro cash heeft opgebruikt. Een meevaller.

Het management ging voor 2015 uit van een cash burn van 11 miljoen euro per kwartaal. Dat was in het eerste kwartaal alvast een pak minder. Dat de cash burn onder controle bleef, heeft onder andere te maken met de afbouw van vorderingen en voordelige wisselkoerseffecten, die samen een positieve impact van 2,9 miljoen euro hadden. Maar het is mogelijk ook een signaal dat de verkoop van Jetrea in de VS aan het oppikken is.

'We zijn ervan overtuigd dat we beschikken over voldoende cash om de commercialisatie van Jetrea in de VS en het onderzoek naar verdere toepassingen van Jetrea verder te zetten', klinkt het.

Philippe Vlerick treedt toe tot de raad van bestuur van Thrombogenics. Eerder deze week raakte bekend dat hij een belang van 3,6 procent in het biotechbedrijf had opgebouwd. 'Er zijn bij Thrombogenics misschien verkeerde keuzes gemaakt. Maar de situatie is zoals ze is. Het risicogehalte van deze investering is groot, maar het potentieel is navenant,' zei hij in een interview.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud