ThromboGenics koopt rechten op nieuw oogmiddel

Foto Belga ©BELGA

Het biotechbedrijf ThromboGenics heeft de exclusieve rechten verworven voor de ontwikkeling van een nieuw oogmiddel. Het bedrijf koopt die rechten van zijn Britse sectorgenoot Bicycle Therapeutics. Hoeveel ThromboGenics betaalt, wordt niet bekendgemaakt.

De behandeling die ThromboGenics nu verder gaat ontwikkelen, richt zich op diabetisch macula oedeem. Dat is een oogaandoening die leidt tot gezichtsverlies bij volwassenen met suikerziekte.

Momenteel wordt die aandoening behandeld met lasertherapie. Maar de nieuwste ontwikkeling richt zich op een behandeling met een injectie in het oogvocht. Daar heeft ThromboGenics al ervaring mee dankzij zijn stermiddel Jetrea. Het bedrijf gaat dan ook aan de slag met dergelijke kandidaat-medicijnen die Bicycle in portefeuille heeft.

Zoals de gewoonte is in de sector, betaalt ThromboGenics voorafgaand een vergoeding voor de rechten, gevolgd door mijlpaalbetalingen indien de vastgelegde doelstellingen gehaald worden. Het biotechbedrijf laat echter niet weten om welke bedragen het daarbij gaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud