Advertentie
Advertentie

Thrombogenics-oprichter in zee met AB InBev-miljardair

Désiré Collen. ©Dries Luyten

Het nieuwe biotechfonds van Désiré Collen is uit de startblokken. De oprichter van Thrombogenics haalde onder meer geld op bij Urbain Vandeurzen en AB InBev-miljardair Arnaud de Pret.

Honderd miljoen euro verzamelen voor investeringen in Belgische biotechbedrijven, was de ambitie van Désiré Collen. Het fonds is intussen officieel uit de startblokken, met momenteel een kapitaal van 18,5 miljoen euro. ‘Maar er is al voor 60 miljoen euro toegezegd. En we hebben zicht op 20 bijkomende miljoenen binnen een maand. Dan is de 100 miljoen niet meer veraf. Alles is in zijn plooi aan het vallen’, zegt de oprichter van Thrombogenics.

Urbain Vandeurzen. Sinds hij drie jaar geleden zijn technologiebdrijf LMS International verkocht aan Siemens, is dit zijn vijfde investering. Eerder stak hij geld in Gimv, Barco, de parketfabrikant Di Legno en de vermogensbeheerder Econopolis rond Geert Noels. Vandeurzen en Collen investeerden tevens samen in een fonds om hersenonderzoek in Vlaanderen te financieren.

Pierre Drion is de voormalige topman van het beurshuis Petercam. Drion investeerde in enkele biotechbedrijven waarin ook Désiré Collen via zijn fonds Life Sciences Research Partners in stapte, waaronder Promethera.

Arnoud de Pret is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Belgische families achter de bierreus AB InBev. Hij was lange tijd een van de topbestuurders in ons land, maar bouwt sinds enkele jaren gezien zijn leeftijd (71) zijn mandaten af. De Pret had in het verleden onder meer mandaten bij AB InBev, Euronext, Umicore, Delhaize, UCB en Sibelco. Hij is nog bestuurder bij Financière de Tubize, de referentieaandeelhouder van farmagroep UCB.

 

Collen wist de voorbije maanden enkele ‘grote namen’ te overtuigen om mee in het avontuur te stappen. Urbain Vandeurzen, Pierre Drion en Arnoud de Pret Roose de Calesberg trekken de portefeuille wijd open. Daarnaast stappen ook de overheidsfondsen SRIW en FPIM en Collen zelf in. ‘We houden het aantal investeerders bewust beperkt, en werken met grote investeringstickets van 2 à 10 miljoen euro.’

Cardio3 Biosciences

Tevens werd een deel van het al bestaande investeringsfonds van Collen – Life Sciences Research Partners - ingebracht in het nieuwe Fund+. Collen financierde dat fonds volledig zelf. Hij investeerde er de voorbije jaren onder andere mee in Waalse bedrijven die pionieren in stamcelgeneeskunde zoals Cardio3 Biosciences (nu Celyad). Het fonds zit ook in het kapitaal van het biotechbedrijf Promethera. Maar de bedragen bleven beperkt.

 

‘Zo gaan we nooit echt het verschil kunnen maken', zei Collen eerder. Vandaar de grotere ambities met Fund+. ‘Met de huidige taille kunnen we meespelen op Europees niveau. We gaan nooit alleen in een bedrijf investeren, maar samen met andere durffondsen. Om tot die syndicaten te kunnen behoren, moet je enige slagkracht hebben’, verduidelijkt Chris Buyse, de voormalige financieel directeur van Thrombogenics, die het nieuwe fonds aanstuurt. Collen zelf is voorzitter, maar zet binnen drie jaar op zijn 75ste een stap opzij.

Woestijn

Buyse denkt dat Fund+ in een 15-tal bedrijven zal investeren. ‘Voornamelijk Belgische. Er is hier nu eenmaal een vruchtbare bodem voor biotechonderzoek’, zegt hij. Start-ups moeten evenwel niet op geld rekenen. ‘We gaan investeren in een latere fase als het kaf al van het koren gescheiden is. We mikken op bedrijven die al iets bewezen hebben, maar nog niet rijp genoeg zijn om de stap naar de beurs te zetten. Dergelijke bedrijven dreigen anders in een woestijn zonder financiering te belanden.’

 

We zijn al een tijdje aan het warmlopen en hebben al 2-3 dossiers op onze tafel. U hoort nog van ons.
CHRIS BUYSE
BEHEERDER FUND+

Volgens het Buyse zal het niet lang duren eer het eerste dossier rond is. ‘We zijn al zes maanden aan het warmlopen en hebben nu 2 à 3 dossiers die aan onze criteria beantwoorden. U hoort nog van ons.’

Collen maakte naam en faam door een bloedstollingsmiddel te ontwikkelen waarvan hij de rechten verkocht aan het Amerikaanse Genentech. Dat leverde hem tientallen miljoenen aan royalty's op, waarmee hij Thrombogencs op poten zette. Het biotechbedrijf maakte een steile opmars maar viel twee jaar geleden van zijn voetstuk. Collen nam in 2013 afscheid als voorzitter van Thrombogenics en vorig jaar verdween ook Buyse uit beeld bij het Leuvense bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud