Thrombogenics-partner ontslaat 3 op 4 werknemers

©HollandseHoogte

Het stopzetten van de zoektocht naar een thrombosemedicijn bij Thrombogenics heeft bijzonder grote gevolgen voor diens Zweedse partner Bioinvent. Daar sneuvelen 68 van de 89 jobs.

Begin juni biechtte het Leuvense biotechbedrijf Thrombogenics op dat zijn onderzoek TB-402 naar een thrombosemedicijn niet de gewenste resultaten had opgeleverd. De zoektocht werd stilgelegd.

Samen met zijn Zweedse partner Bioinvent had Thrombogenics daar 30 miljoen euro in gestoken. Geld dat nu definitief verloren is. Jammer voor beide bedrijven maar vooral Bioinvent.

Voor Thrombogenics was dat onderzoek een 'extraatje', bovenop het oogmedicijn ocriplasmine dat klaar is om op de markt te brengen. Voor Bioinvent was TB-402 wel cruciaal en is Bioinvent min of meer gedegradeerd tot een lege schelp. Bioinvent verloor begin juni op één dag meer dan 60 procent van zijn beurswaarde.

Een herstructurering kon dan ook niet uitblijven. Vandaag kondigde de bedrijfstop de intentie aan om drie op vier mensen op straat te zetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud