Thrombogenics zet zich schrap voor verkoop in de VS

Patrik De Haes, CEO van Thrombogenics (foto: Lieven Van Assche) ©Lieven Van Assche

Thrombogenics trekt meteen de commercialisering van ocriplasmine op gang in de Verenigde Staten. Gisteren kreeg het geneesmiddel bij de FDA een positief advies mee. Nu kan het sterproduct in het eerste halfjaar van 2013 in de VS op de markt komen. De komende maanden werft het Leuvense biotechbedrijf daarom 45 mensen aan in de VS.

Patrik De Haes, de CEO van Thrombogenics, benadrukte  tijdens een conference call dat de weg open ligt voor ocriplasmine, het voornaamste product van het Leuvense biotechbedrijf, in de Verenigde Staten. 'Zelfs al hebben we nog geen goedkeuring op zak, want de FDA zal zich pas op 17 oktober uitspreken, de vooruitzichten zijn positief'.

Hij wees erop dat het panel van oogspecialisten unaniem was overtuigd van de efficiëntie van ocriplasmine en bovendien ook vond dat de voordelen van het geneesmiddelen groter waren dan de risico's.

Thrombogenics hoopt in de eerste helft van 2013 ocriplasmine op de Amerikaanse markt te kunnen brengen. Er zullen in de komende maanden volop mensen worden aangeworden om het verkoopsteam, dat naar de oftalmologen moet trekken, te versterken.

De Haes stelt det er een dertigtal salesmensen moeten bijkomen. Bovendien zal een call center worden opgezet, waar patiënten met vragen over een mogelijke terugbetaling voor ocriplasmine, terecht zullen kunnen. Dat is opnieuw goed voor 15 jobs. Vandaag telt Thrombo al een dertigtal medewerkers in de VS.

Er waren tijdens de telefonische persconferentie verschillende vragen over hoe Thrombogenics reageert op de kritische bemerkingen van de panelleden, die vonden dat er voor specifieke oogaandoeningen onvoldoende wetenschappelijke resultaten beschikbaar waren. Zal Thrombogenics nu extra studies opzetten om hieraan te gemoet te komen, was de vraag.

De Haes verduidelijkte dat er nog altijd onderzoek bezig is voor ocriplasmine. Welke richting de komende studies moeten uitgaan en welke resultaten de FDA nog wenst te zien, zal nog met de geneesmiddelentoezichthouder worden besproken. Voorlopig waren enkel studies voorhanden die de patiënt opvolgden tot zes maanden na de behandeling met ocriplasmine. Die opvolging zal nu verder gaan tot twee jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud