Advertentie
Advertentie

TiGenix haalt tegen forse korting geld op

Foto Guy Puttemans ©Guy Puttemans

TiGenix, de Leuvense specialist in celtherapie, heeft in een private plaatsing 6,5 miljoen euro opgehaald. Om de nieuwe aandelen geplaatst te krijgen, moest het bedrijf een korting van 50 procent toekennen.

TiGenix maakte woensdagavond bekend dat het voor 5 miljoen euro nieuwe aandelen zou uitgeven die privaat zouden geplaatst worden. Het bedrijf zit krap bij kas en heeft dringend extra werkkapitaal nodig. Zolang de private plaatsing liep, heel donderdag, was de notering van TiGenix opgeschort.

Nu blijkt dat de private plaatsing via een versnelde bookbuildingprocedure iets meer heeft opgeleverd, namelijk 6,5 miljoen euro. In totaal werden 26 miljoen nieuwe aandelen geplaatst bij investeerders tegen een prijs van 0,25 euro per aandeel. Dat is een korting van 50 procent ten opzichte van de slotkoers van woensdagavond (0,50 euro).

De nieuwe aandelen vertegenwoordigen meer dan een kwart (25,93 procent) van het huidige aantal uitstaande aandelen. Na de uitgifte van de nieuwe aandelen zullen er 126,3 miljoen aandelen TiGenix in omloop zijn.

TiGenix verwacht dat de nieuwe aandelen vanaf 23 juli zullen noteren op Euronext Brussel, 'op voorwaarde dat TiGenix tijdig de opbrengsten van de private plaatsing heeft ontvangen van de investeerders'.

Vier maanden

De kapitaalverhoging bij TiGenix komt niet als een verrassing en maakt trouwens deel uit van een ruimer actieplan om bijkomende middelen ter verkrijgen. Volgens analist Jan De Kerpel van KBC Securities kon TiGenix het met de middelen in kas hoogstens tot september redden.

Met de 6,5 miljoen euro zou het bedrijf een maand of vier moeten voort kunnen. Het management gaf eerder aan dat elk kwartaal 4,5 miljoen euro cash wordt opgebruikt.

Bijkomende middelen zegt TiGenix te willen halen uit het opdrijven van de verkoop van het kraakbeen herstellend middel ChondroCelect en het vinden van een partner voor de verdere ontwikkeling van Cx601, een toekomstig geneesmiddel voor de behandeling van complexe peri-anale fistels bij patiënten die aan de ziekte van Crohn lijden. TiGenix zou ook zijn fabriek in Nederland, waar ChondroCelect geproduceerd wordt, willen te gelde maken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud