Advertentie
Advertentie

Tigenix loopt blauwtje in Frankrijk

Tigenix-CEO Eduardo Bravo (foto: Wim Kempenaers) ©wim kempenaers (wkb)

Frankrijk zal de behandeling van ChondroCelect, Tigenix' methode om kraakbeenletsels in de knie te herstellen, niet terugbetalen.

Tigenix, de Leuvense biotechnologiegroep met Spaanse referentieaandeelhouder, incasseert een tegenslag in Frankrijk. De Franse gezondheidsraad (Haute Autorité de la Santé) heeft besloten dat ChrondroCelect niet zal worden terugbetaald. 

Tigenix haalde reeds midden 2009 de goedkeuring van de geneesmiddelenwaakhond EMEA binnen om ChrondoCelect op de Europese markt te brengen. Maar tot nog toe wordt het middel alleen terugbetaald in België, Nederland, Spanje en - via privébetalers - in het Verenigd Koninkrijk.

Over de eerste vijf maanden haalde ChrondoCelect een omzet van 1,9 miljoen euro, 59 procent meer dan een jaar eerder. 'Deze beslissing heeft geen impact op onze doelstelling om met ChondroCelect in 2014 een positieve kasstroom te halen', verzekert CEO Eduardo Bravo.

Die positieve kasstroom is belangrijk, aangezien Tigenix door de onderzoekskosten verbonden aan alle biotechbedrijven tegen een cash drain van zo'n 4 miljoen euro per kwartaal aankijkt, terwijl de kaspositie eind maart tot 6,8 miljoen geslonken was.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud