Advertentie
Advertentie

TiGenix neemt 'concurrent' over

©Guy Puttemans

Het Leuvens biotechbedrijf koopt Coretherapix, dat vergevorderd is met de ontwikkeling van een middel tegen acuut myocardinfarct of chronisch hartfalen. TiGenix betaalt daar minstens 6,7 miljoen voor.

De inzet van de overname is een middel tegen chronisch hartfalen of acuut myocardinfart (AMI), zo blijkt uit een persbericht van TiGenix.

Het potentiële medicament heet nu nog AlloCSC-O1, een product van 'allogene hartstamcellen' dat zich momenteel in een klinische studie van fase II bevindt. In dat stadium van een onderzoek wordt gezocht naar de ideale dosering van een product om zo de efficiëntie en tolerantie te meten bij enkele honderden patiënten.

Mogelijk kan het product later ook voor andere hartaandoeningen worden gebruikt, maar die testen zitten nog in de pre-klinische fase, dat wil zeggen dat men nog niet toe is aan testen bij patiënten.

De huidige eigenaar van Coretherapix is het Spaanse Genetrix. Die krijgt onmiddellijk 1,2 miljoen euro in cash en ongeveer voor 5,5 miljoen euro in nieuwe TiGenix-aandelen. Maar de overnameprijs kan oplopen tot 21,7 miljoen euro als de lopende klinische studie voor het middel tegen hartfalen gunstig zijn.

Die extra 15 miljoen zou eveneens betaald worden in nieuwe TiGenix-aandelen. Eens het product effectief op de markt komt kunnen de betalingen, afhankelijk van het commercieel succes, oplopen tot 245 miljoen euro

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud