Advertentie
Advertentie

Tijdelijke oplossing voor antidepressiva Redomex en Nortrilen

©Getty Images

Patiënten die Redomex of Nortrilen gebruiken, kunnen de komende maanden alsnog aan hun medicatie geraken. Eerder kondigde het Deense farmabedrijf Lundbeck aan de producten in ons land uit de handel te nemen.

Het Deense farmabedrijf Lundbeck heeft de productie van twee belangrijke antidepressiva - Redomex en Nortrilen - tijdelijk weer opgestart, waardoor er de komende maanden toch voldoende aanbod zal zijn in ons land. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) dinsdag. Begin juni ontstond onrust nadat Lundbeck aangekondigd had de producten uit de Belgische handel te halen, wegens onvoldoende rendabel. Psychiaters en ziekenhuisapothekers trokken daarop massaal aan de alarmbel.

Redomex en Nortrilen worden ingezet voor mensen met ernstige depressieve klachten, maar ook tegen zenuwpijn. In ons land worden ze door zo'n 300.000 tot 400.000 patiënten gebruikt. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dreigde begin juni al met boetes tegen het farmabedrijf. Hij riep apothekers en ziekenhuizen ook op de medicijnen tijdelijk in het buitenland te bestellen.

Advertentie

Nu de productie tijdelijk weer is opgestart, wordt ook verder gezocht naar duurzame oplossingen, meldt het FAGG. Eerder zei Vandenbroucke al dat ook gesprekken met andere bedrijven tot de mogelijkheden behoren. Er bestaan verschillende generieke geneesmiddelen voor beide specialiteiten met exact dezelfde werking.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.