Advertentie

Trenker klaar om de wereld te veroveren met voedingssupplementen uit Nijvel

Trenker investeerde 15 miljoen euro in een nieuwe fabriek en labo's, waar het medicijnen en voedingssupplementen fabriceert. ©TRENKER

De farmaproducent Trenker investeert 15 miljoen euro in een gloednieuw gebouw in Nijvel, waar het de productie van geneesmiddelen en voedingssupplementen fors gaat opkrikken.

Het familiebedrijf Trenker produceert onder meer Mobilityl, een voedingssupplement voor de gewrichten op basis van kurkuma, en Ferricure, dat een ijzertekort moet compenseren. Het best verkochte product is Alline, een voedingssupplement met keratine, dat de kwaliteit van het haar zou verbeteren.

Trenker haalde in 2017 een omzet van 22 miljoen euro met de verkoop van zijn producten, waarvan een dertigtal in België zijn te verkrijgen. Met het nieuwe gebouw, een uitgebreide fabriek, in Nijvel wil het een versnelling hoger schakelen.

'We mikken vooral op de export. 7 procent van onze omzet komt uit het buitenland. Dat moet over vijf jaar minstens 25 procent worden. Wat begon als een apotheek moet een multinational worden', zegt gedelegeerd bestuurder Rodolphe Trenker. 'Met de nieuwe fabriek kunnen we dit zeker aan. Onze productiecapaciteit gaat hier maal tien.'

Subsidies

Tot voor kort had Trenker twee fabrieken: een in Ukkel, waar het allemaal begon, en een in Eigenbrakel. Trenker: 'We hadden graag uitgebreid in Ukkel, maar de gemeente gaf hiervoor geen toestemming. We zijn dan maar uitgeweken. Uiteindelijk zijn we beter onthaald door de Waalse overheidsinstanties dan in Brussel. We hebben hier subsidies gekregen die in Ukkel ondenkbaar waren.' Het bedrag laat hij in het midden.

De familie Trenker, van wie de derde generatie aan het roer is, investeerde 15 miljoen euro in Nijvel. De fabriek daar is netjes in twee gedeeld: aan de ene zijde worden voedingssupplementen gefabriceerd, aan de andere kant medicijnen.

Productie voor derden

We krijgen hier heel regelmatig grote ondernemingen over de vloer die op zoek zijn naar expansie. Maar we staan niet te koop. Daarvoor amuseren we ons nog te veel.
Rodolphe Trenker
CEO

'We gaan ervan uit dat we sterk kunnen groeien in voedingssupplementen, want daar is duidelijk een markt voor. De medicijnen die we in huis hebben, zijn gevestigde waarden, zoals Ferricure. Daar doen we eigenlijk nog weinig promotie rond.' Waarom dan investeren in een betere productievestiging voor de geneesmiddelen? 'We kunnen geneesmiddelen voor derden gaan maken. We deden dat vroeger en hebben er nu weer de ruimte voor.'

Trenker begon in in 1935 als een apotheek op de Dolezlaan in Ukkel. 83 jaar later telt familiebedrijf  bijna honderd medewerkers en liggen zijn producten in de rekken van bio- en natuurwinkels en apotheken in een tiental landen.

Hebben de twee broers er niet even aan gedacht alles te verkopen in de plaats van een doorstart te maken? Trenker: 'Geen seconde. We krijgen heel regelmatig grote ondernemingen die op zoek zijn naar expansie over de vloer met een voorstel. Maar we staan niet te koop. Daarvoor amuseren we ons nog te veel.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud