UCB boekt nog een succes met Cimzia

UCB heeft opnieuw een succes geboekt met Cimzia. Uit een grootschalige studie blijkt dat het medicijn ook werkt bij psoriasispatiënten. Hoe meer toepassingen voor het medicijn, hoe groter de kans dat het biofarmabedrijf de beoogde piekverkopen van 1,5 miljard euro voor Cimzia zal halen.

UCB stelde de eerste resultaten van een fase 3-studie voor op de jaarlijkse conferentie van het American College of Rheumatology in Washington. Jan De Kerpel, biotechspecialist van KBC Securities, denkt dat UCB zonder veel moeilijkheden groen licht zal krijgen van de FDA om het medicijn te verkopen als psoriasisbehandeling. 

Maar Cimzia is zeker niet het eerste product in dit gebied. Humira (van Abbott) is al enkele jaren op de markt en Cimzia presteert volgens de studie ongeveer even goed als Humira. 'Cimzia zal in deze toepassing zeker omzet draaien maar het is niet dat het een uitzonderlijk beter middel is', aldus De Kerpel.

Cimzia is al op de markt voor de behandeling van de ziekte van Crohn en reumatoïde artritis. Eerder deze week zei het bedrijf dat het ook de goedkeuring zal aanvragen om Cimzia te verkopen als behandeling voor artrose aan de ruggewervel. Daar komt nu ook nog psoriasis bij. Dat dossier zal nog voor eind dit jaar bij de goedkeuringsautoriteiten worden ingediend.

Cimzia haalde tijdens de eerste negen maanden van 2012 al een omzet van 334 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud