UCB en Microsoft in zee rond artificiële intelligentie

Microsoft zal AI-technologie en een team van wetenschappers ter beschikking stellen van UCB.

De Belgische farmaspeler en de Amerikaanse techreus bundelen de krachten om zenuw- en immuunziektes op te sporen via kunstmatige intelligentie. Eerder werkten ze ook samen aan een coronamiddel.

UCB heeft een partner van wereldformaat beet. De Belgische farmaspeler sluit een meerjarig contract af met Microsoft rond de opsporing en identificatie van zeldzame zenuw- en immuunziektes.

Microsoft zal AI-technologie en een team van wetenschappers leveren om samen te werken met de wetenschappers en dataspecialisten van UCB. Het doel is om UCB in staat te stellen via kunstmatige intelligentie patronen te ontdekken om nieuwe, sterk geïndividualiseerde geneesmiddelen te ontwikkelen.

De samenwerking bouwt voort op het werk dat UCB en Microsoft al zijn begonnen rond het coronavirus. Als onderdeel van het 'COVID Moonshot'-project hebben chemici van UCB bijgedragen aan dat wereldwijde, open wetenschappelijke project om een ​​oraal antiviraal middel tegen Covid-19 te creëren. Hoewel verschillende bedrijven meewerken aan Moonshot, 'is de meest krachtige reeks onderzoeksdata afkomstig van UCB', luidt het persbericht.

'Deze nieuwe samenwerking is bedoeld om dit model uit te breiden en andere gebieden te identificeren waar rekenkracht, AI en wetenschap de ontwikkeling van levensveranderende therapieën voor mensen met ernstige ziekten in de immunologie en neurologie kunnen versnellen', aldus de mededeling.

Sneller en efficiënter

Artificiële intelligentie wint in sneltempo aan belang in farmaonderzoek. Geavanceerde wetenschap, rekenkracht en AI-algoritmes laten toe sneller moleculen te identificeren en kan doorgaans erg lang geneesmiddelenonderzoek sneller en efficiënter maken.

'We zijn verheugd om samen te werken met Microsoft om nieuwe inzichten te verwerven en de toestand van een patiënt en de wetenschap beter te begrijpen, en om een ​​verbeterde patiëntervaring mogelijk te maken', zegt Jean-Christophe Tellier, de CEO van UCB.

Financiële details over de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud