UCB koopt onderzoekscampus van Eli Lilly

Jean-Christophe Tellier, CEO van UCB ©BELGAIMAGE

Het Belgische farmabedrijf UCB verhuist zijn Britse activiteiten naar een nieuwe campus, waar het onder meer onderzoek zal doen naar de mogelijkheden van gentherapie.

650 medewerkers van UCB maken de overstap van de site in Slough naar een nieuwe onderzoekscampus een twintigtal kilometer verder op in Windlesham. Die campus van 19 hectare, het equivalent van bijna 40 voetbalvelden, was tot voor kort eigendom van Eli Lilly.

UCB is in het VK nadrukkelijk aanwezig sinds de overname van Celltech in 2004. ‘We waren al lang op zoek naar een nieuwe, modernere locatie. Die hebben we nu gevonden’, zegt woordvoerder Laurent Schots.

De site wordt onder handen genomen om er ‘een van wereldklasse’ van te maken. Eerder liet UCB verstaan dat het daarvoor 150 tot 200 miljoen pond investeert in het VK.

De campus in Windlesham wordt een van de drie speerpunten in het onderzoek van UCB, naast een campus in de VS en een in Eigenbrakel, waar zich ook het hoofdkwartier bevindt. Daar is een nieuwe fabriek in aanbouw, goed voor een investering van 300 miljoen euro en 150 extra jobs.

Grote successen

Door het vertrek uit Slough neemt UCB afscheid van de plek waar het enkele grote successen heeft geboekt. Onder meer de basis van het reumamedicijn Cimzia en het osteoporosemiddel Evenity werd daar gelegd. Cimzia is het best verkopende medicijn van UCB.

Gentherapie

Op de nieuwe campus zal UCB zich ook toeleggen op gentherapie. Dat is nog een medisch domein dat de voorbije jaren snel aan populariteit heeft gewonnen. Het idee is dat je ziektes bij de wortels kan aanpassen door genetische foutjes bij patiënten te corrigeren met een eenmalige behandeling.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud