UCB opent pilootfabriek biotechnologie

CEO Roch Doliveux - foto: Bert Van Den Broucke

UCB start met een nieuwe biotechnologische pilootfabriek in Eigenbrakel (Braine L'Alleud), een investering van 65 miljoen. Op de site zullen therapeutische proteïnen gemaakt worden

De Belgische farmagroep zegt dat de nieuwe investering, die vandaag wordt ingehuldigd, past in zijn strategie en inspeelt op 'de toenemende vraag naar biologische geneesmiddelen'.

Volgens UCB versterkt deze nieuwe fabriek zijn biotechnische activiteiten met nieuwe medicijnen op basis van antilichaampjes, 'ontwikkeld door intern onderzoek en externe samewerking'.

Het gaat om een pilootfabriek omdat ze zich vooral zal bezighouden met de ontwikkeling van molecules die zich in de onderzoeksfase en in de klinische fase bevinden.

Met deze investering bereiden we ons voor op de toekomst, vindt CEO Roch Doliveux. 'Vandaag heeft al een derde van de geneesmiddelen een biotechnologische oorsprong en dat geldt voor de helft van de medicijnen die bij ons in de pijplijn zitten'.

De nieuwe fabriek zit nu nog in een certificatieproces en wordt pas in de loop van 2013 volledig operationeel, zo meldt UCB in een persbericht. Ze zal een 100-tal mensen tewerkstellen.

Op de site in Eigenbrakel heeft UCB nu al 18 gebouwen op een oppervlakte van 51 hecatare

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud