UCB pompt 25 miljoen euro in start-up in Californië

Jean-Christophe Tellier, de CEO van UCB. ©BELGAIMAGE

Het Belgische farmabedrijf UCB investeert 25 miljoen euro in de start-up Nile. Die ontwikkelde een digitaal platform om epilepsiepatiënten te helpen.

UCB is wereldwijd een van de belangrijkste spelers in epilepsie. Het heeft met Keppra, Briviact en Vimpat drie medicijnen op de markt die samen voor meer dan 2 miljard euro omzet boeken. Tegelijk speurt het naar nieuwe manieren om epilepsiepatiënten te helpen. Het werkt niet enkel aan nieuwe behandelingen, maar kijkt ook naar digitale hulpmiddelen.

UCB zet nu de schouders onder de lancering van Nile, een start-up in Californië. Het investeert 25 miljoen euro en krijgt in ruil de meerderheid van de aandelen en een zitje in de raad van bestuur.

App en portaal

Nile ontwikkelt een digitaal platform dat bestaat uit een app voor patiënten en een portaal voor zorgverstrekkers. Via dat platform worden data verzameld en informatie uitgewisseld - ook tussen de doktersvisites door - om patiënten beter te begeleiden en snel de optimale behandeling voor te schrijven. ‘Dit is een nieuwe illustratie van ons engagement en leiderschap in de wereld van epilepsie’, zegt UCB.

Nile test zijn concept uit in twee Amerikaanse ziekenhuizen, Massachusetts General Hospital en Michigan State University Healthcare. De ambitie is het platform dit jaar commercieel te lanceren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud