UCB verslaat Novartis met psoriasismedicijn

Jean-Christophe Tellier, de CEO van UCB. ©BELGAIMAGE

Het experimentele psoriasismiddel van UCB scoort in patiëntenproeven beter dan het miljardenmedicijn Cosentyx, de belangrijkste rivaal die op de markt is gezet door Novartis.

UCB maakte vrijdag de eerste resultaten van een grootschalige fase 3-studie bekend waarin het zijn medicijn bimekizumab ‘head to head’ heeft vergeleken met Cosentyx.

UCB had in eerdere patiëntenproeven al aangetoond dat 'bime' voor veel psoriasispatiënten een oplossing kan bieden. Niettemin: om echt een financiële kaskraker te worden moest het middel ook Cosentyx achter zich laten.

En dat deed het biofarmabedrijf ook. 'UCB schittert in studie', luidt de conclusie van het beurshuis Jefferies.

De belangrijkste maatstaf in de studie was het aantal patiënten dat na 16 en 48 weken behandeling geen enkel symptoom meer vertoonde. Geen huidschilfers, geen rode plekken, geen jeuk, enzovoort. Op dat vlak toonde bimekizumab ‘superioriteit’ tegenover Cosentyx. Bovendien bracht de studie geen nieuwe neveneffecten aan het licht.

Becijferde details over de studie geeft UCB later vrij, en hoogstwaarschijnlijk zal UCB het dossier nog dit jaar ter goedkeuring voorleggen aan de geneesmiddelenwaakhonden in de VS en Europa.

Cyndi Lauper

Cosentyx en bimekizumab hebben een nieuw, maar gelijkaardig werkingsmechanisme. Ze vullen samen een leegte in in het ziektedomein en bieden hoop aan patiënten die niet gebaat zijn met oudere medicijnkleppers als Humira of Enbrel of aan patiënten die te veel bijwerkingen ondervonden. Die ontstekingsziekte uit zich in de vorm van huidschilfers, rode plekken en jeuk. 

De markt voor psoriasismedicijnen is zeer concurrentieel, maar Cosentyx slaagde er toch in een aanzienlijke positie in te nemen. Het medicijn haalt nu al meer dan 3 miljard dollar jaaromzet. En het einde van de groeicurve is nog niet in zicht, onder meer omdat Novartis psoriasispatiënt en popster Cyndi Lauper voor zijn kar spande.

Miljarden omzet

Het Cosentyx-verhaal dient als voorbeeld voor het mogelijke succes van bimekizumab dat volgens de meeste analisten ook een blockbuster kan worden.

Het beurshuis Jefferies verhoogt nu zelfs zijn omzetprognoses voor bime van 1,5 tot meer dan 2 miljard dollar piekomzet. KBC Securities rekent zelfs op 3 miljard euro. Ze houden daarbij evenwel ook rekening met de verkopen voor andere aandoeningen zoals psoriatische artritis en axiale spondyloartritis. Die laatste wordt gekenmerkt door ontstekingen van de gewrichten in de wervelkolom.

UCB moet opboksen tegen concurrenten met er grote marketingbudgetten. Het kan dan ook een realistische optie zijn om een commerciële partner aan te trekken.
Beurshuis Jefferies

Dat bime ondanks zijn superioriteit dus minder omzet zal halen dan Cosentyx is opmerkelijk. 'De studieresultaten zullen helpen een deel van de markt in te nemen, maar UCB moet opboksen tegen concurrenten met erg grote marketingbudgetten', verklaart Jefferies. 'Het zou voor UCB dan ook een realistische optie kunnen zijn om een commerciële partner aan te trekken.'

Motoren

Bime is een van de middelen die de motor van UCB in de komende jaren draaiende moeten houden en het estafettestokje moeten overnemen van de huidige sterkhouders. Dat zijn in de eerste plaats Cimzia (reuma) en Vimpat (epilepsie). Die waren vorig jaar samen goed voor 3 miljard euro omzet, maar door het wegvallen van patenten zal dat gaandeweg krimpen.

UCB rekent naast bime ook op zijn nieuwe osteoporosemedicijn Evenity en op de onderzoeksprojecten die het binnenhaalde met de overname van het Amerikaanse Ra Pharmaceuticals voor 2 miljard euro.

Wonderjaar

UCB beleeft op de beurs een wonderjaar 2020, met een winst van tot nog toe 56 procent. De biofarmagroep bewees met de jaarcijfers over 2019 dat de sterkhouder van vorig decennium, het reumamiddel Cimzia, nog lang niet versleten is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud