Advertentie

UCB vindt Japanse partner voor Vimpat

©RV DOC

UCB heeft met de Japanse farmagroep Daiichi Sankyo een overeenkomst gesloten om het epilepsiemiddel Vimpat (Lacosamide) op de markt te brengen in het land van de rijzende zon. De deal kan UCB tot 180 miljoen euro opbrengen.

Dat deelt UCB mede in een persbericht. Eind oktober maakte de Belgische farmagroep al positieve resultaten bekend van een Fase III-onderzoek bij Japanse en Chinese volwassenen die aan epilepsie lijden.

Vimpat werd daarbij toegediend als aanvullende behandeling. Mensen die dagelijks 200 of 400 mg Vimpat kregen, hadden beduidend minder aanvallen dan zij die een placebo kregen. UCB zei toen dat het van plan was om volgend jaar aanvragen voor Vimpat in te dienen in Japan en China.

Met het oog op de Japanse lancering heeft UCB alvast een partner gevonden: Daiichi Sankyo Company. Krachtens die overeenkomst zal UCB het product maken en aanleveren, en zal Daiichi Sankyo instaan voor de distributie en verkoop. Voor de commercialisering zal zowel UCB als zijn Japanse partner instaan.

De deal zal UCB een aanvangsbetaling en mijlpaalbestalingen opleveren die samen kunnen oplopen tot ongeveer 180 miljoen euro. De overeenkomst met Daiichi Sankyo verandert evenwel niets aan UCB’s financiële prognose voor 2014.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud