Uitbreiding St. Jude zorgt voor 60 banen

St.Jude Medical, een Amerikaanse producent van medische hulpmiddelen, breidt zijn nieuwe distributiecentrum in Zaventem fors uit. Tegen eind dit jaar zijn er 60 mensen extra aan de slag.

St.Jude Medical had in Zaventem al zijn Europese hoofdkwartier en een kleiner distributiecentrum. Sinds eind vorig jaar is er ook een bijkomend distributieplatform operationeel, ontwikkeld door vastgoedbevak Montea. Het telt 6.000 m2 opslagruimte, 1.700 m2 mezzanine en 1.900 m2 kantoren.

Dat platform kreeg er de distributie bij van onder meer pacemakers en interne defibrillatoren (die worden ingeplant). 'De hulpmiddelen komen aan uit productievestigingen meestal in de VS, Zuid-Amerika en Maleisië. Wij hebben in België de vereiste certificering om onder meer de instructies toe te voegen en de etikettering te doen, en we programmeren de pacemakers', vertelt Peter-Paul van Heesewijk, hoofdverantwoordelijke Supply Chain.

'Vervolgens vertrekken ze voornamelijk naar ziekenhuizen in Europa, maar ook naar zusterbedrijven in Azië en Australië, die die certificering niet hebben.' Zo vertrekken dagelijks meer dan 2.500 medische hulpmiddelen uit Zaventem, in hoofdzaak voor de behandeling van hartaandoeningen.

Er werkten in het bestaande distributiecentrum in Zaventem een 80-tal mensen, en voor de uitbreiding zijn al ruim 40 nieuwkomers opgeleid en aan de slag gegaan van de 50 die in eerste instantie worden aangeworven. Voor het eind van het jaar moeten er daar nog eens een tiental bijkomen.

Voorts heeft St.Jude een Belgische verkoopmaatschappij (verkoop en klantendienst) voor de Belgische markt - het heeft naar eigen zeggen zowat 80 procent van de Belgische ziekenhuizen als klant. Voor de Belgische dochter werken 54 mensen. En daarnaast is in Zaventem ook het Europese hoofdkwartier gevestigd, waaraan ook een opleidingscentrum voor artsen is verbonden. Alles samen werken in ons land nu ongeveer 300 mensen voor St.Jude.

Het beursgenoteerde St.Jude Medical, met hoofdzetel in Minnesota in de VS, behoort tot de Fortune 500 van grootste Amerikaanse bedrijven. Het heeft wereldwijd een 16.000 werknemers en boekte in 2012 een omzet van 5,5 miljard dollar, waarvan 53 procent buiten de VS wordt geboekt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud