opmerkelijk

UZ Leuven is een van de beste ziekenhuizen ter wereld

Het UZ Leuven campus Gasthuisberg. ©UZ Leuven

Het UZ Leuven campus Gasthuisberg staat op plaats 31 van de ranglijst van 200 beste ziekenhuizen ter wereld van het Amerikaanse magazine Newsweek.

Het Amerikaanse magazine Newsweek heeft het UZ Leuven campus Gasthuisberg verkozen tot een van de beste ziekenhuizen ter wereld. In zijn jaarlijkse ranking van 's werelds 200 beste ziekenhuizen staat het op plaats 31. Ook de Cliniques Universitaires Saint-Luc (Brussel) en het UZ Gent komen voor op de lijst.

Volgens hoofdredactrice Nancy Cooper onderscheiden de geselecteerde ziekenhuizen zich door hun 'consistente uitmuntendheid'. 'Ze staan garant voor vooraanstaande artsen, eersteklas verpleegkundige zorg en de modernste technologie', schrijft ze.

Voor de samenstelling van de lijst werkte Newsweek samen met Statista Inc., een Duits bedrijf met een specialisatie in markt- en consumentendata. Het onderzoek concentreerde zich op 25 landen en is gebaseerd op de inschattingen van experts, patientensurveys en prestatie-indicatoren van de ziekenhuizen.

Microbioloog Emmanuel André, die dit jaar vooral bekend werd als de voormalige Franstalige woordvoerder van het nationaal crisiscentrum en aan het UZ Leuven verbonden is, toonde zich op Twitter alvast trots.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud