Advertentie

Vers geld voor Gents bedrijf RheaVita

Een productieruimte in een farmabedrijf. ©BELGA

RheaVita, een pionier in vriesdroogtechnologie voor de biofarmasector, krijgt 2,5 miljoen euro vers geld.

Het Gentse bedrijf RheaVita, een spin-off van de Gentse universiteit, werd opgericht in 2018. De onderneming legt zich toe op vriesdroogtechnologie. Die wordt ingezet bij de productie van biofarmaceutische producten.

Bijna 50 procent van alle biofarmaceutische producten, zoals vaccins, die worden goedgekeurd door de Amerikaanse (FDA) en Europese (EMA) geneesmiddelenautoriteiten worden gevriesdroogd. Dat garandeert een stabiele opslag en distributie zonder dure vriestechnologie.

RheaVita heeft naar eigen zeggen als eerste in de wereld een vriesdroogsysteem ontwikkeld dat van begin tot einde continu kan worden ingezet bij de productie van biofarmabedrijven. Het systeem integreert alle bestaande vriesdroogstappen in één continue productielijn. Dat heet een gamechanger te zijn in de sector.

Na de opstartperiode krijgt RheaVita nu 2,5 miljoen euro vers geld van het Gentse fonds Novalis Biotech Acceleration en de investeringsmaatschappij PMV. Het geld zal dienen om het aantal werknemers uit te breiden, de technologie verder te ontwikkelen en de commercialisering ervan te versnellen. RheaVita is volgens de enige beschikbare jaarrekening (2019) voorlopig nog verlieslatend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud