Vier op de vijf banen bedreigd bij Lundbeck België

©Foto Lundbeck

Het Deense farmabedrijf Lundbeck wil wereldwijd een reorganisatie doorvoeren waarbij 1.000 van de 6.000 banen zouden verdwijnen. In de Belgische afdeling in Elsene zijn 35 van de 44 jobs bedreigd.

De Deense farmagroep  stelt dat de farmaceutische sector een 'bijzonder veeleisende en concurrentiële sector' is en dat haar productportfolio volop in verandering is. Het bedrijf is dan ook genoodzaakt om zijn commerciële structuur aan te passen, luidt het. Dat moet Lundbeck toelaten in te kunnen spelen op het potentieel van de verschillende markten'.

De operatie zou tegen 2017 op groepsniveau een kostenvermindering van 400 miljoen euro moeten opleveren. In België wil de geneesmiddelenproducent een reorganisatie doorvoeren die ongeveer 35 van de 44 medewerkers treft. Lundbeck zou actief blijven in België met een vereenvoudigde structuur die aan de nieuwe regionale directie in Frankrijk zou rapporteren.

'We zijn ons ten volle bewust van de emoties die deze nieuwe aankondiging met zich meebrengt en we stellen alles in het werk om de medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke periode', zegt gedelegeerd bestuurder Thomas Lienard. Het farmabedrijf, gespecialiseerd in geneesmiddelen voor hersenaandoeningen, schrapte in 2012 al een dertigtal jobs in ons land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud