Vlaamse puistjesbestrijder trekt geld aan van DSM

©Lieven Van Assche

S-Biomedic, een start-up uit het incubatieprogramma JLABS van het farmabedrijf Johnson & Johnson, krijgt 4 miljoen euro kapitaal. De Nederlandse groep DSM stapt mee in.

S-Biomedic ontwikkelt huidproducten op basis van bacteriën, die het microbioom van de huid in balans helpen brengen. Het bedrijf hoopt zo onder meer acné doeltreffend te bestrijden.

De start-up slaagt erin om grote namen aan te trekken: in een eerste ronde werd het Duitse Beiersdorf – het bedrijf achter de Nivea-producten – al aandeelhouder. Nu komt ook DSM Venturing, de investeringspoot van het Nederlandse DSM, mee aan boord. Ook de bestaande aandeelhouder investiere.ch, een Zwitserse durfkapitalist, neemt deel.

Beerse

‘S-Biomedic heeft een vernieuwend technologieplatform en fundamentele inzichten in het microbioom, en het heeft veelbelovende producten in de pijplijn’, zegt Rob Beudeker van DSM Venturing in een persbericht.

S-Biomedic is gevestigd in de incubator JLABS van Johnson & Johnson, of Janssen Pharmaceutica, in Beerse. Het bedrijf wordt geleid door de Tsjechische medeoprichter Veronika Oudiva. De meeste managementposities worden bekleed door buitenlanders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud