Vlaanderen stopt Sequana Medical geld toe

CEO Ian Crosbie bij de beursgang in februari 2019. Het aandeel trok tegen 8,5 euro naar de beurs. ©Mathieu Paternoster

Vlaanderen steunt met haar investeringsmaatschappij PMV het medtechbedrijf Sequana Medical om een vertraging in zijn klinische studies te overbruggen. Het heeft nu genoeg cash tot de tweede helft van 2021.

Aandeelhouders van Sequana Medical , waaronder de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, hebben de medische groep achtergestelde leningen toegekend van 7,3 miljoen euro. Daarvan kan 1,4 miljoen euro omgewisseld worden in aandelen. De leningen hebben een looptijd van 3 jaar en een rente van 6 procent. Bij de leningen die omwisselbaar zijn in aandelen, ligt de rente op 5 procent. De interesten worden na afloop van de leningen betaald. 

Squana Medical produceert de zogeheten alfapump. Dat is een toestelletje voor de behandeling van vochtophoping bij patiënten met leveraandoeningen en hartfalen. 'Hoewel de verspreiding van Covid-19 nog niet onder controle is, hebben we onze klinische studies kunnen hervatten', zegt Sequana.

Sequana focust op twee zaken: het verkrijgen van de goedkeuring voor de alfapump in Noord-Amerika voor leveraandoeningen (Poseidon) en de klinische ontwikkeling van de alfapump DSR voor patiënten met diuretica-resistente hartfalen (Red Desert).

Hoewel de verspreiding van Covid-19 nog niet onder controle is, hebben we onze klinische studies kunnen hervatten.
Ian Crosbie
CEO Sequana Medical

Sequana waarschuwde in het jaarverslag al dat er mogelijk vertraging zit op de studies als gevolg van Covid-19. In het persbericht dinsdagmorgen geeft Sequana nieuwe tijdslijnen aan. Zo rekent het voor de Poseidon-studie op de eerste tussentijdse resultaten in het eerste kwartaal van 2021, in plaats van in de tweede helft van 2020. Voor Red Desert verwacht het tussentijdse resultaten in het vierde kwartaal van 2020, terwijl eerder op het tweede en derde kwartaal van dit jaar werd gemikt. De vertraging is onder meer een gevolg van de reisbeperkingen en beperkingen voor niet-essentiële ziekenhuisbezoeken in de VS.

Dankzij de nieuwe leningen heeft Sequana Medical voldoende middelen tot de tweede helft van 2021. Tegen dan verwacht het belangrijke mijlpalen in de klinische studies. 

-29%
Het aandeel Sequana Medical noteert 29 procent onder de intekenprijs van februari 2019.

Sequana Medical haalde via de beursgang in februari 2019 27,5 miljoen euro op. De intekenprijs lag op 8,5 euro. Het aandeel sloot maandag op 6 euro, of 29 procent minder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud