Vroegere Coucke-kompaan koopt internetwinkel voor vitamines

Yvan Vindevogel in zijn Hotel Damier in Kortrijk, waar hij kantoor houdt ©Thomas De Boever

Yvan Vindevogel, de kompaan van Marc Coucke in zijn beginjaren, koopt Flinndal, een internetwinkel voor vitamines en voedingssupplementen die in Nederland erg populair is en ook in België opgang maakt.

Vindevogel doet de overname via de Damier Group. Hij richtte dat investeringsvehikel eind 2013 op met de bedoeling opnieuw een portefeuille van voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten uit te bouwen. Een soort nieuwe Omega Pharma, zeg maar. Damier Group legde al de hand op ABC Chemicals en de Nederlandse gezondheidsproducten van het Japanse Takeda. In een interview zei Vindevogel vorige zomer dat hij op termijn naar een omzet van 100 miljoen euro wil met Damier.

Met de overname van Flinndal zet hij alvast een nieuwe stap. Hij neemt Flinndal over van Flinndal Houdstermaatschappij. Het in 2005 opgerichte Flinndal is volgens een persbericht van Damier een van de voornaamste spelers in de onlineverkoop (aan consumenten) van vitamines en voedingssupplementen. Die producten worden onder de eigen merknaam verkocht. Het bedrijf staat voor een omzet van 6,5 miljoen euro en kent naar verluidt een gezonde rendabiliteit. Flinndal is al een vaste waarde in Nederland, maar is ook in België een plaats op de markt aan het veroveren.

In het persbericht beklemtoont CEO Vindevogel dat de overname van Flinndal perfect aansluit op de strategie die hij voor Damier Group heeft uitgetekend. 'Er zijn talrijke opportuniteiten om het succesvolle platform van Flinndal verder te ontwikkelen in een groeiende en nog steeds erg onderontwikkelde markt, die ook groot potentieel voor consolidatie biedt.'

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud