Waalse biotechbelofte Promethera haalt extra miljoenen op

©Promethera

Promethera Biosciences, dat werkt aan geneesmiddelen tegen leverziektes, heeft bij investeerders in Japan, Silicon Valley en België acht miljoen euro extra kapitaal opgehaald.

Promethera Biosciences, een biotechbedrijf uit Waals-Brabant, heeft 8 miljoen euro extra financiering opgehaald. Investeerders zijn het Japanse Sony Innovation Fund by IGV, Pegasus Tech Ventures uit Silicon Valley en een Belgische en Japanse privé-investeerder.

Eerder dit jaar haalde het bedrijf 39,7 miljoen euro op bij Aziatische investeerders, waardoor bijna de helft van het kapitaal in oosterse handen is. Ook Fund+ van biotechpionier Désiré Collen investeerde toen.

Leverziektes

Promethera werkt onder meer aan een stamceltherapie voor leverziektes. Het nieuwe kapitaal dient om volgend jaar klinische testen buiten Europa te financieren. Het gaat daarbij om geneesmiddelen tegen twee aandoeningen: NASH, of niet-alcoholische leververvetting en ACLF: voluit staat dat voor acute-on-chronic liver failure, een chronische leverziekte die uiteindelijk ook andere organen zoals de nieren en de hersenen aantast.

Niet alleen de financiering van het bedrijf komt deels uit Azië, ook de activiteiten groeien er. De voorbije maanden bouwde Promethera een organisatie in Japan uit, met een kantoor in Tokio. CEO John Tchelingerian legde eerder dit jaar uit dat in Japan nauwelijks levertransplantaties worden uitgevoerd, waardoor er grote nood is aan alternatieven zoals stamceltherapie.

In stamceltherapie krijgt een patiënt gezonde stamcellen van een donor, ter vervanging van beschadigde cellen.

Met de nieuwe kapitaalronde er bij, heeft Promethera al 118 miljoen euro financiering aangetrokken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud