Waalse hartspecialist Miracor haalt 30 miljoen euro op

Jaarlijks krijgen ongeveer 15.000 Belgen een hartinfarct. ©jdb

Het bedrijf wil met het geld zijn zelf ontwikkelde katheters tegen hartfalen commercialiseren.

Miracor Medical werd tien jaar geleden opgericht door een Weense hartspecialist. Begin dit jaar verhuisde het bedrijf verrassend van Oostenrijk naar Awans, dicht bij Luik. De reden? Waalse subsidies die de commercialisering van zijn product zouden versnellen.

Miracor meldt nu 30 miljoen euro op zak te hebben om dat product, een katheter tegen hartfalen, volgend jaar naar de markt te brengen. Het zou een oplossing zijn voor zowat de helft van de 3 miljoen mensen die jaarlijks een acuut hartinfarct krijgen. In BelgiĆ« gaat het om zo'n 15.000 mensen per jaar. 

'Ons katheter heeft een ballonnetje dat meerdere malen wordt opgeblazen en opnieuw wordt gelost in de hartader. Daardoor wordt de hartader geopend en verbetert de bloedtoevoer', zei Olivier Delporte, de Belgische CEO van het medische bedrijf, eerder al. De medische technologie erachter heet PiCSO, wat staat voor Pressure Controlled Intermittent Coronary Sinus Occlusion.

Voor Miracor de katheters kan commercialiseren, moeten eerst nog enkele honderden patiƫnten worden getest in Europa en de Verenigde Staten. Die studies zijn al begonnen of vangen later dit jaar aan.

In de tweede helft van 2019 hoopt Delporte ook de technologie te kunnen testen voor andere hartaandoeningen, zoals cardiogene shocks en chronisch hartfalen.

Quest for Growth

Miracor Medical heeft een D-financieringsronde achter de rug. De voornaamste investeerder is het Chinese Ming Capital, dat ook dit keer bijlegde, net als de federale staatsholding FPIM en Meusinvest. Onder de nieuwe investeerders zit het beursgenoteerde Quest for Growth De Leuvense privak van Jos Peeters stopte 2 miljoen euro in Miracor.

Eerder dit jaar stelde Miracor Medical 25 miljoen euro in kas te hebben, nu komt daar dus 5 miljoen bij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect