Zuid-Koreaanse miljoenen voor Waals biotechbedrijf

Eric Halioua, de CEO van PDC-line Pharma. ©Tim Dirven

Het Belgisch-Franse PDC-line Pharma heeft 13,9 miljoen euro vers kapitaal opgehaald.

Het geld komt onder meer van drie Zuid-Koreaanse investeringsfondsen: Korean Investment Partners, Shinhan-Cognitive Start-up Fund en Bioventurefund. Ook de Waalse fondsen SRIW en Sambrinvest namen deel aan de kapitaalronde. Daarbovenop wist het bedrijf nog eens 6,1 miljoen euro leningen en subsidies van de Waalse overheid los te weken.  

PDC-line Pharma, opgericht in 2017, werkte zich vorig jaar al eens in de kijker met een opmerkelijke deal. Het ging toen een samenwerking aan met het Zuid-Koreaanse farmabedrijf LG Chem om samen een immuuntherapie tegen longkanker te ontwikkelen. LG Chem toonde zich bereid tot 108 miljoen euro te betalen, afhankelijk van de vorderingen in het onderzoek. LG Chem verwierf op die manier de rechten op het middel voor Zuid-Korea en een reeks andere Aziatische landen. 

Melanoom

PDC-line werkt ook aan een therapie om melanoom te bestrijden. Het van oorsprong Franse bedrijf - met basis in Grenoble - kwam in 2016 naar Luik onder impuls van Eric Halioua, de huidige CEO en de voormalige topman van Promethera Sciences uit Waals-Brabant.

In een eerdere financieringsronde haalde het bedrijf 17 miljoen euro op, onder andere ook bij Meusinvest en bij Jean-Paul Prieels, een vroegere onderzoeksmanager van GSK Vaccins in Waver. Het bedrijf telt twintig medewerkers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud