Advertentie

AAC heeft softwarepoot Arseus in vizier

Ger Van Jeveren, de CEO van Arseus. Begin volgend jaar verandert Arseus van naam en wordt Fagron. ©Wim Kempenaers (WKB)

Het investeringsfonds AAC Capital heeft Corilus, de softwarepoot van Arseus, in het vizier. Dat vernam De Tijd. Of er nog andere overnamekandidaten in de running zijn, is onduidelijk.

Arseus  zette afgelopen zomer Corilus in de etalage, de Belgische marktleider in IT-diensten voor artsen, apothekers en opticiens. Het bedrijf past niet meer in de strategie van Arseus, dat wil focussen op zijn hoofddivisie Fagron. Dat is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apothekers. Corilus boekte vorig jaar 43 miljoen euro omzet en een recurrente kasstroom (rebitda) van 13 miljoen. De Arseus-groep was dat jaar goed voor 386 miljoen omzet en een rebitda van 98 miljoen.

Geïnteresseerde partijen moesten onlangs bindende overnamevoorstellen indienen. AAC was daar een van en zou nu de beste kaarten hebben. Of het investeringsfonds exclusief aan het onderhandelen is, is niet duidelijk. De naam van het fonds Gilde Equity Management (GEM Benelux) circuleerde ook. Zowel bij AAC als bij Arseus wou men geen commentaar kwijt.

ABN AMRO

AAC Capital is de voormalige private-equitypoot van ABN AMRO. Het splitste zich in 2007 af van de Nederlandse bankgroep. Aanvankelijk was het investeringsfonds enkel actief in Nederland, het VK en Scandinavië. Sinds vorig jaar heeft AAC ook een Belgische kantoor. Als de Corilus-deal tot een goed einde wordt gebracht, zal dat het eerste puur Belgische dossier van AAC zijn.

De private-equitygroep heeft evenwel al twee andere Belgische bedrijven in portefeuille: Desotec en Salad Signature. Desotec is gespecialiseerd in actieve kool en het gebruik ervan bij de zuivering van vloeistoffen en gassen. Salad Signature, ontstaan uit de fusie van het Nederlandse Johma en het Belgische Hamal Signature, maakt smeersalades. Beide dossiers werden door AAC Amsterdam gerealiseerd.

De verkoop van Corilus is voor Arseus een terugkeer naar zijn roots. Het bedrijf werd in 1990 door CEO Ger van Jeveren opgericht als Fagron. Tien jaar later slorpte Omega Pharma het op. Omega bracht Fagron, ondertussen samengevoegd met andere B2B-activiteiten en omgedoopt tot Arseus, in 2007 naar de beurs. In 2009 verving het investeringsfonds Waterland Omega Pharma als referentieaandeelhouder. Waterland stapte in april 2014 volledig uit en ook Marc Coucke liet Arseus bijna volledig los.

Arseus verandert begin volgend jaar van naam en wordt Fagron.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud