Advertentie
Advertentie

Arseus bevestigt verkoop Corilus

Ger Van Jeveren, CEO van Arseus. ©BELGA

Arseus, de toeleverancier van apothekers en artsen, bevestigt de verkoopsplannen voor Corilus, zijn IT-divisie. Arseus krikte zijn halfjaaromzet op met bijna 35 procent, duidelijk meer dan wat de markt had verwacht.

Arseus afficheert een forse groei in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat is vooral te danken aan Fagron, de divisie die grondstoffen voor magistrale bereidingen levert aan apothekers. Fagron zag zijn omzet met 14 procent stijgen.

De totale omzet van Arseus komt op 210 miljoen euro, tegenover iets minder dan 163 miljoen euro een jaar geleden. De bedrijfswinst is 46 miljoen euro voor de eerste zes maanden van dit jaar. Vorig jaar was dat nog 30,5 miljoen euro. Arseus houdt netto 6,6 miljoen euro winst over.

'We hebben de voorbije maanden de overnames snel kunnen integreren, waardoor we verder zijn gegroeid in onze bereidingsfaciliteiten', zegt Ger Van Jeveren, CEO van Arseus. 'Daardoor hebben we onze winstgevendheid kunnen vergroten.'

Corilus te koop

Arseus bevestigt ook dat het zijn IT-afdeling Corilus te koop zet. De Tijd had dit begin juli gemeld. Corilus is marktleider in Belgiƫ in IT-diensten voor artsen, apothekers en opticiens. 'Er is heel veel interesse voor Corilus. Zowel van concurrenten als van private equity-spelers. We gaan er dan ook van uit dat we de verkoop nog voor het einde van het jaar zullen afronden', stelt Van Jeveren.

Gezien de nakende verkoop van Corilus, past Arseus zijn verwachtingen voor de rest van het jaar aan. Het bedrijf gaat uit van een omzet van tenminste 435 miljoen euro. De winstmarge zou uitkomen op 26 procent tegenover de omzet voor het hele jaar. In het eerste semester haalde Arseus een marge van 28,5 procent.

Van Jeveren: 'Dit betekent niet dat ik pessimistisch ben voor de rest van het jaar, maar we gaan de komende maanden investeren in nieuwe concepten en de marketing hiervan zal wat kosten. Ook aan onderzoek en ontwikkeling gaan we verder geld uitgeven.' Volgens de CEO zal Arseus die winstmarge van 26 procent de komende jaren wel kunnen vasthouden.

Terugplooien

Na de verkoop van Corilus zal Arseus zijn inkomsten voor 95 procent halen uit Fagron. Van Jeveren was zelf gestart met Fagron in 1990. In 2007 trok Arseus dan naar de beurs. Is het nu terug naar af? 'We hebben eigenlijk al van 2007 beslist van een aantal activiteiten terug te plooien, zoals Arseus Dental. We hadden verwacht in 2013 klaar te zijn met de desinvesteringen, maar het is door de crisis een jaartje later geworden. Nu staan we waar we uit wensten te komen', aldus Van Jeveren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud