Advertentie

Fagron vreest tragere groei

Ger van Jeveren, CEO van Fagron ©Wim Kempenaers (WKB)

Ger van Jeveren, CEO van de apotheekbevoorrader, waarschuwt dat een omzetgroei van tien procent allicht tot het verleden behoort.

Van Jeveren deed zijn opmerkelijke uitspraak in een gesprek met het Pharmaceutisch Weekblad. 'Wellicht moet ik de autonome groei bijstellen op grond van de situatie in de Verenigde Staten (...) Dan wordt het de komende jaren acht procent groei (...)'.

In een interview met deze krant midden augustus ging de CEO voor 2015 uit van een omzetgroei van 447 naar 500 miljoen euro, een toename met 11,8 procent. 'Er is kennelijk onvoldoende vertrouwen dat we een omzet van 500 miljoen realiseren (...). Dat is jammer', zo kloeg Van Jeveren toen.

In het gesprek met het vakblad zei Van Jeveren verder dat hij de reactie van beleggers op de verlaging van de vergoedingen in de VS 'overdreven' vindt. 'Onze omzet in de Verenigde Staten is veel kleiner dan die in Europa en daar draaien we bijzonder goed'.

Van Jeveren: 'In de VS kennen we een tijdelijke dip. De prijzen hebben de bodem bereikt. Bovendien zullen we het verlies aan omzet en winst compenseren door de komende maanden gas te geven. Het wordt een zwaar gevecht, maar we zijn vechters'. Fagron sloot dinsdagavond op 19,45 euro (+1,9%).

Ger van Jeveren bleek voorlopig onbereikbaar voor commentaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud