Advertentie

Galapagos forse stap dichter bij goudhaantje

Onno Van de Stolpe, CEO van Galapagos ©BELGAIMAGE

De meevallende testresultaten voor het reumamiddel brengen voor het Mechels biotechbedrijf een potentieel goudhaantje dichterbij. Beleggers namen dit jaar al een stevig voorschot op goed nieuws.

Galapagos kondigde dinsdagavond aan dat de tussentijdse resultaten in de tweede klinische testfase voor filgotinib, een potentieel reumamiddel, gunstig zijn.

'Alle belangrijke werkzaamheidsdoelstellingen na 12 weken behandeling zijn bereikt’, luidt het. Het onderzoek is van groot belang voor het biofarmabedrijf, want filgotinib kan potentieel een goudhaantje worden. Het fase 2B-onderzoek loopt nu nog 12 weken door.

Als ook die resultaten positief zijn, neemt partner AbbVie over voor het fase 3-onderzoek. De Amerikaanse farmareus stapte een klein vier jaar geleden in, na erg beloftevolle resultaten van een test op een veel kleinere groep patiënten. AbbVie legde toen meteen 150 miljoen dollar op tafel om partner te worden. 

Galapagos zit dus nog maar in de helft met zijn lopende test, maar deze resultaten zijn al bijzonder bemoedigend, vindt KBC-analist Jan De Kerpel.  

Beleggers had al vooruitlopend op de resultaten een stevig voorschot genomen op goed nieuws. Dinsdag sloot het aandeel Galapagos af op 24,79 euro, een record. Sinds begin dit jaar was het aandeel met een winst van meer dan 60 procent één van de absolute sterren van het koersenbord van Euronext.

Met de testresultaten op zak kan Galapagos nu de ambitie om naar Wall Street te trekken, onderstrepen. Nasdaq geldt voor de sector steeds meer als hét biotechwalhalla.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud