Mithra mag anticonceptiepil testen in VS

Marc Coucke met Mithra-CEO François Fornieri. ©BELGA

Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft het licht definitief op groen gezet voor een fase III klinisch onderzoek. Estelle, zoals de pil heet, is goed voor een potentiële omzet van 1 miljard dollar.

Mithra had al in april het signaal gekregen dat het waarschijnlijk later dit jaar de laatste onderzoeksfase met Estelle zou mogen aanvatten. De FDA vroeg wel nog om wat 'kleine details' en 'verduidelijkingen'.

Die heeft Mithra nu blijkbaar kunnen bezorgen, want de FDA heeft het licht nu helemaal op groen gezet. Dat is een flinke opsteker voor het Waalse farmabedrijf van CEO François Fornieri, waarin Marc Coucke een belang van zo'n 16 procent heeft. Estelle staat te boek als een zogenaamde 'blockbuster', een geneesmiddel met een potentiële omzet van meer dan 1 miljard dollar.

Estelle is een nieuwe anticonceptiepil gebaseerd op het natuurlijke hormoon estetrol. Mithra gaat dat nu testen op 1.550 vrouwen in Europa en nog eens 2.000 in Europa. Die zullen gedurende een periode van 12 maanden de pil gebruiken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud