Orde der Apothekers sleept Medi-Market voor rechter

©Vincent Duterne

De Orde der Apothekers daagt de keten Medi-Market, een soort farmaceutische supermarkt, voor de handelsrechtbank van Nijvel. De Orde pikt het niet dat de grens tussen pure geneesmiddelen en randproducten vervaagt.

Dat meldt Le Soir woensdag en blijkt ook op de website van de Orde der Apothekers. De apothekers noemen de activiteiten 'een aanslag' op het klassieke apotheekwezen, met al zijn wettelijke bepalingen, wat zelfs gevaar kan inhouden voor de patiƫnt.

Initiatiefnemer van Medi-Market is de Waalse ondernemer Yvan Verougstraete. Hij wilde tegen 2020 twintig filialen openen. Er zijn er al vier, in onder meer Gosselies en Waterloo. Vlaamse vestigingen zouden in 2016 volgen. Deze winkels tellen 8.000 artikelen - vier keer meer dan een grote gewone apotheek - en willen ook een prijsbreker zijn.

Verougstraete verdedigt zich tegen de kritiek met de boodschap dat er wel een rigide scheiding is tussen medische en commerciƫle producten. Een jaar geleden diende de Apothekersbond (APB) al klacht in tegen de keten bij de Orde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect