Advertentie
Advertentie

25 miljoen voor start-up in bitcoinbusiness

©Bloomberg

Coinbase, een start-up in de bitcoinbusiness, heeft 25 miljoen dollar kapitaal opgehaald bij gerenommeerde durfkapitalisten waaronder Marc Andreessen, de oprichter van Netscape. De twee mannen achter Coinbase werden onlangs nog opgenomen in de Time-lijst van '30 people under 30 changing the world'.

Coinbase biedt een gebruiksvriendelijk platform aan oor het verhandelen van en betalen met bitcoins. Coinbase bestaat nog maar een jaar maar telt ondertussen al 600.000 gebruikers. Bovendien zijn al meer dan 10.000 handelszaken op het platform aangesloten.

En het bedrijf maakt zich klaar voor extra groei. Amerikaanse durfkapitalisten steken het bedrijf 25 miljoen dollar toe. De grootste investering in de bitcoinbusiness tot nu toe. En die investeerders zijn niet de minste. Een ervan is Andreessen Horowitz, de investeringsmaatschappij van Netscape-oprichter Marc Andreessen. Het durfkapitaalfonds heeft onder andere belangen in Facebook, Foursquare en AirBnB. Bovendien trekt Coinbase Gavin Andresen, softwareontwikkelaar van Bitcoin, aan als adviseur.

Coinbase zag pas vorig jaar het levenslicht dankzij het werk van twee jongeren - Brian Aarmstrong (ex-AirBnB) en Fred Ehrsam (ex-Goldman Sachs). Die laatste werd onlangs opgenomen in de Time-lijst met dertig jongeren (onder de 30) die de wereld aan het veranderen zijn. En dat Coinbase de wereld verandert, zou wel eens kunnen kloppen. Bitcoin kan de traditionele business van onlinebetalingen helemaal door elkaar schudden. Betaal- of wisseltransacties gebeuren er namelijk buiten de banken om.

Maar Coinbase heeft nog stappen te zetten. Coinbase is dan wel gebruiksvriendelijk, het blijft ingewikkelder dan cash of met kredietkaart betalen. Bovendien is de virtuele munt momenteel nog vooral een speeltje van speculanten. Volgens de oprichters van Coinbase tekenen die voor 80 procent van alle transacties. 

Ook de grote waardefluctuaties van bitcoin beperken de bruikbaarheid ervan als betaalmiddel. Dit jaar steeg de bitcoin zelfs boven 1.000 dollar, en dagelijkse bewegingen van 100 dollar of meer zijn geen uitzondering.

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud