Advertentie
Advertentie

580 miljoen voor grootste Frère-fonds ooit

Ergon investeerde onder meer in Vanreusel Snacks. ©Wim Kempenaers

De familie Frère haalt 580 miljoen euro op voor haar vierde Ergon-fonds. Opmerkelijk: de participatie van de Frères zakt voor het eerst onder de grens van 50 procent.

De private-equitygroep Ergon van de familie Frère broedt al een paar jaar op een vierde fonds. De geldinzameling werd eind vorige week afgerond. De teller stopte op 580 miljoen euro, ver boven het doelwit van 500 miljoen. Het is het grootste Ergon-fonds ooit en bijna vier keer zo groot als het eerste (zie grafiek).

©MEDIAFIN

Sienna Capital, de private-equitypoot van GBL, investeert 200 miljoen euro in Ergon IV. Het bezit ongeveer 30 procent van de aandelen. Het is de eerste keer dat de familie Frère onder de drempel van 50 procent daalt in een Ergon-fonds. De rest van de middelen werd ingezameld bij een reeks rijke families, vermogensbeheerders, verzekeraars, en stichtingen. Meerdere aandeelhouders van het derde fonds stapten opnieuw in. ‘Meer dan de helft van de aandelen zit in de handen van familiale investeerders of ondernemers’, zegt managing partner Wolfgang de Limburg.

Ergon IV heeft nog geen bedrijven in portefeuille. ‘Maar we werken eraan’, zegt de topman. Het fonds mikt op een jaarlijks investeringsvolume van 100 à 200 miljoen euro.

Ergon is Europees actief. Het heeft kantoren in de Benelux, Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het investeerde sinds zijn oprichting in 2005 in twintig bedrijven en haalde daarvoor 1,6 miljard euro op. Bij de betrokken ondernemingen zaten vijf Belgische: het distributiebedrijf King, het aluminiumbedrijf Corialis (het voormalige Aliplast), het bouwbedrijf Joris Ide, de uitgever De Boeck en het snackbedrijf Vanreusel. De eerste vier bedrijven werden intussen weer verkocht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud